sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kevennetyt Runebergin tortut

Yksi lempparileivoksistani on Runebergin tortut. Olen tosin todella nirso niiden suhteen, sillä ihan mikä tahansa ei käy. Kaupasta ostetut ja "normaaliohjeen" mukaan tehdyt rasvaiset ällötykset saavat ainakin allekirjoittaneen niskavillat pystyyn.

Löysin tässä vähän aikaa sitten ohjekätköstäni Kevennettyjen Runebergin torttujen ohjeen ja se oli menoa sitten. Ajattelin jakaa tämän mahtavan ohjeen nyt kanssanne.

Kevennetyt Runebergin tortut

Taikina
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 dl jauhettuja manteleita
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä
½ dl omenamehua

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhettu manteli, kauralese, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
3. Sekoita ruokaöljy ja omenamehu keskenään.
4. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja ruokaöljy-mehuseosta.
5. Annostele pieniin muffinivuokiin.
6. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

Kuorrutus
reilu dl tomusokeria
tilkka vettä

Hilloksi vadelmahilloa tai lettuhilloa.



Annoksesta tulee noin 10-12 kpl.

1 kommentti:

  1. tuli nälkä :P paitsi onnekseni munulla on keliakia :/

    Käy kurkkaamassa miten tein Jeffrey Campbellin Tick kiilat itse

    http://searchingforlbd.blogspot.com/2012/02/diy-jeffrey-campbell-tick-studded.html

    xx H

    VastaaPoista