tiistai 26. heinäkuuta 2011

Viralliset valvojat

Päätin esitellä teillä viralliset valvojat - eli kissani.

Miisu Möttöne (s. 28.5.2011)
Milla (s. 26.7.2002)

Nämä kaksi vintiötä ovat enemmän tai vähemmän lankakisuja - Milla rakastaa pieniä lankakeriä ja Möttönenkin on päässyt jo langan makuun tehdessään minun kanssa lankainventaariota.

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Mariomyssy

Lista lyhenee jälleen yhdellä. Maanantaina mietin, mitä kivaa keksisin autoon neulottavaksi, sillä tiistaina olisi lähtö Tampereelle edessä. Viikonloppuna olin selaillut eri blogeista kivoja ohjeita erilaisille pipoille ja yksi potentiaalinen ehdokas löytyi tästä blogista.


Mä teen tosi harvoin mallitilkkuja, mutta tällä kertaa se oli ehdoton, sillä kyseisen pipon malli ei ole tehty Isoveljestä, mutta tiheyshän sen ratkaisee. No, sain tiheyden täsmäämään ja jämälangoille käyttöä.
  • tehty: 19.7.2011
  • lanka: Novita Isoveli (jämiä)
  • väri(t): musta (099) ja luonnonvalkoinen (010)
  • puikot: 5 mm
  • ohje: täältä
  • lankaa kului: 60 g
Pipo oli todella nopea tehdä, tein sen automatkan ja illalla hieman neuloin hotellihuoneessa. Todella kivan näköinen pipo minun mielestä!

Listalle siis kävi näin:

1. Mohair-villatakki (intarsia-työ)
2. Säärystimet
3. Farkkutakin uusio
4. Kolmiohuivi
5. Sukat
6. Panta

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Lankahankintoja

Vaikka noudatan erittäin tarkasti luomaani listaa, annan itseni silti ostaa silloin tällöin lankaa, jotain tiettyä työtä varten. Äitini tekee parhaillaan aivan ihanaa villatakkia Novitan Purosta ja itsekin toki haluan sellaisen, tosin hieman hillitymmän kuin tuo äidin, joka on melko kirjavista väreistä.
luumupuu
kivi

Poistokorista löytyi luumupuuta ja Prismasta kävin hakemassa hieman kiveä. Sopivat mielestäni hyvin yhteen ja näyttävät kivan hillityiltä - vaatteelta, joka on helppo yhdistää muiden kanssa!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Lista

Viime syksynä laadin toisen blogini puolelle käsitöihin liittyvän listan hillitäkseni uusien töiden aloittamista, sillä en saisi sitä menoa mitään koskaan valmiiksi. Lista on lyhentynyt ja muuttunut nyt jo lähes vuoden aikana roimasti, mutta silti siellä on vielä paljon tehtävää.


Lista on nykyään seuraavanlainen:


1. Mohair-villatakki (intarsia-työ)
2. Säärystimet
3. Farkkutakin uusio
4. Kolmiohuivi
5. Sukat
6. Panta
7. Pipo jämälangoista


Listan sääntöihin kuuluu siis se, että en saa ennen noiden valmistumista aloittaa yhtään uutta isoa (villapaita, takki yms.) työtä. Listan ulkopuolelle jää joululahjat ja tilaustyöt, sillä ne on pakko tehdä, kun niitä on.


Listan kehittymistä voi seurata tämän blogin postausten kautta sekä lisään sen pian tuohon sivupalkkiin.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Huiviliivi

Sain vihdoin yhden niistä "ikuisuusprojekteista" tehtyä! Toinen vielä pahempi on tuolla varastossa odottelemassa vuoroaan, mutta se saa odottaa varmaan vielä hetken, koska intarsia ei oikein ole minun juttu - vielä.

No mutta.... Tämä valmistunut työ on huiviliivi - tuo monikäyttöinen ja lämmin kappale, joka suojaa viimalta talven pimeinä hetkinä.

Alun perin työn langat oli ostettu äidille, mutta kun viime kesä koitti ja piti pähkäillä, mitä ottaa kahden viikon automatkalle mukaan (silloinkin välttelin erittäin ahkerasti tuota intarsiatyötä...) sattuivat kyseiset langat käteeni ja kerjääminen alkoi... "Äitii, voinko mä tehdä tästä langasta huiviliivin....?" Ja lopulta sain tahtoni läpi ja tässä sitä ollaan. Jossain vaiheessa lähdetään varmaan äidille ostamaan lankoja samaan työhön. Suunniteltiin, että äiti tekisi sen osittain ns. jämälangoista, mitä tuosta minun työstä jäi ja muista mohair-töistä jää/on jäänyt. Niinhän sitä sanotaan, että hulluus tarttuu. Nimittäin neulontahulluus!

Kuvia valmiista työstä:
vyö on kuvausrekvisiittaa



Tosiaan, käyttömuotoja on monia - sen kun valitsee mieluisimman!

  • tehty: 27.6.2010-10.7.2011
  • lanka: Novita Rose Mohair
  • väri: tumma aniliini (554)
  • puikot: 6 mm
  • ohje: Novita Syksy 2008, ohje nro 2
  • lankaa kului: 245 g
Vaikka työ oli noin kauan kesken, se oli melkein koko syksyn ja talven telakalla, sillä koulutyöt veivät suurimman osan ajastani. Loppujen lopuksi se valmistui muutamassa viikossa.

Jos kaipaa todella helppoa ja lopulta monikäyttöistä työtä - suosittelen todella! Lanka on todella mukavaa neulottavaa ja laatu on kohdillaan - yhtään solmua ei tainnut tulla vastaan!

Työ soveltuu myös aloittelijoille!

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Faktoja

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut käsitöistä ja osasyy siihen on se, että äitini on yhdeltä ammatiltaan vaatetusalan artesaani ja hänellä on ollut oma ompelimo. Näin ollen olen pienestä taaperosta asti seurannut käsitöiden valmistusta lähietäisyydeltä.


Oma "käsityöurani" alkoi minun ollessa 7-vuotias. Silloin tein ensimmäisen neuletyöni - pinkki/violetin penaalin. Toki sitä ennen olin askarrellut runsaasti, mutta niin. Se oli ensimmäinen neuletyöni.


Ala-asteen aikana kävin käsityökerhossa, jossa opin käsitöiden perusteita eri töiden merkeissä. Silloin tein mm. pehmoketun, joka on edelleen tallessa :D Käsityökerhossa fiilis tehdä asioita oli täysin eri kuin koulun käsityötunneilla, jossa meidän ei annettu olla luovia. Kerhossa me saatiin itse suunnitella tekemämme työt. Kerhon loputtua käsityöintoni laski, koska kotona tein harvoin käsitöitä ja koulun tunnit eivät vastanneet odotuksia ollenkaan.


Yläasteella innostuin uusiksi käsitöistä ja aloin tehdä kotona paljon kaikkea. Olin aktiivinen koulun tunneilla, jossa sai vihdoin olla luova ja se oli se, mitä olin odottanut. Tein intopinkeänä töitä toisensa perään - ja huomasin olevani taitava. Siitä tuo innostus on tähän päivään asti säilynyt - ja tulee toivottavasti säilymään vielä pitkään! Joskus tosin on niin kiire koulun tms. kanssa, etten yksinkertaisesti ehdi tekemään mitään, mutta pyrin siihen, ettei tällaisia kiireitä tule.


Nykyään neulon paljon enemmän kuin virkkaan, olen virkannut viimeksi melkein kaksi vuotta sitten yhteen villapaitaa kauluksen... :D Joten tässä blogissa tullaan todennäköisesti näkemään enemmän neulottua asiaa kuin virkattua.


Ompelen myös aika harvoin, mutta silti useammin kuin virkkaan... Ompelussa koen vielä olevani aika untuvikko, mutta ainahan sitä voi parantaa. Tykkään itse suunnitella tulevia ompelutöitä, mutta harva päätyy toteutukseen juuri sellaisena kuin olen sen suunnitellut, ja vain taitojen puutteen vuoksi.


Tämä blogi kertoo siis kaikesta käsitöihin liittyvästä - vaikeuksista, keskeneräisistä töistä, uusista taidoista, joita opin.... Kaikesta mikä liittyy jollain tapaa käsitöihin. Pyrin olemaan melko aktiivinen kirjoittaja, mutta saa nähdä, mitä aika tuo tullessaan.