tiistai 12. heinäkuuta 2011

Huiviliivi

Sain vihdoin yhden niistä "ikuisuusprojekteista" tehtyä! Toinen vielä pahempi on tuolla varastossa odottelemassa vuoroaan, mutta se saa odottaa varmaan vielä hetken, koska intarsia ei oikein ole minun juttu - vielä.

No mutta.... Tämä valmistunut työ on huiviliivi - tuo monikäyttöinen ja lämmin kappale, joka suojaa viimalta talven pimeinä hetkinä.

Alun perin työn langat oli ostettu äidille, mutta kun viime kesä koitti ja piti pähkäillä, mitä ottaa kahden viikon automatkalle mukaan (silloinkin välttelin erittäin ahkerasti tuota intarsiatyötä...) sattuivat kyseiset langat käteeni ja kerjääminen alkoi... "Äitii, voinko mä tehdä tästä langasta huiviliivin....?" Ja lopulta sain tahtoni läpi ja tässä sitä ollaan. Jossain vaiheessa lähdetään varmaan äidille ostamaan lankoja samaan työhön. Suunniteltiin, että äiti tekisi sen osittain ns. jämälangoista, mitä tuosta minun työstä jäi ja muista mohair-töistä jää/on jäänyt. Niinhän sitä sanotaan, että hulluus tarttuu. Nimittäin neulontahulluus!

Kuvia valmiista työstä:
vyö on kuvausrekvisiittaaTosiaan, käyttömuotoja on monia - sen kun valitsee mieluisimman!

 • tehty: 27.6.2010-10.7.2011
 • lanka: Novita Rose Mohair
 • väri: tumma aniliini (554)
 • puikot: 6 mm
 • ohje: Novita Syksy 2008, ohje nro 2
 • lankaa kului: 245 g
Vaikka työ oli noin kauan kesken, se oli melkein koko syksyn ja talven telakalla, sillä koulutyöt veivät suurimman osan ajastani. Loppujen lopuksi se valmistui muutamassa viikossa.

Jos kaipaa todella helppoa ja lopulta monikäyttöistä työtä - suosittelen todella! Lanka on todella mukavaa neulottavaa ja laatu on kohdillaan - yhtään solmua ei tainnut tulla vastaan!

Työ soveltuu myös aloittelijoille!

6 kommenttia:

 1. Monikäyttöiset jutut on kivoja!

  VastaaPoista
 2. Toi väri! <3
  Monikäyttöisyys on påp ja toi näyttää superkivalta vyön kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Lumira: Jep <3 Kiitos, niin minustakin!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen etenkin vyön kanssa!

  VastaaPoista