tiistai 4. lokakuuta 2011

Uusia kirjatuttavuuksia

Varkauden Suomalaisessa kirjakaupassa käydessäni silmiini pisti eräs kirja. Napatessani sen käteeni, olin aivan myyty.
Varpaista varteen-kirjassa neuvotaan vaihe vaiheelta, miten tehdään kaksi sukkaa kerralla - varpaista varteen. Jokaiseen vaiheeseen on tekniikkakuvat ja luulisi minunkin oppivan tuon joskus. Ensin kokeilen kyllä tehdä yhden sukan kerrallaan varpaista varteen tällä ohjeella, että tiedän vähän työn etenemisestä. Ja opinpahan kaksi tekniikkaa.

Lisäksi olen tehnyt kirjastosta kirjalöytöjä:
Ne ihanat neuleet-kirja sisältää neuleohjeita 1930-50-luvuilta. Kaikki neuleohjeet on uudistettu tämän päivän langoille ja mitoille.
Punokset puikoille-kirjassa esitellään suomalaisissa neuleohjeissa harvemmin käytettyjä tekniikoita. Kirjassa on aivan ihania sukkaohjeita ja yksi keeppi, jonka itselleni kelpuuttaisin... Kirjan tekijät Kristel Nyberg ja Johanna Koski ovat tuttuja mm. nettineulelehti Ullasta.

Upeat kirjoneulesukat-kirja sisältää 25 ohjetta, joissa käytetään toinen toistaan ihanampia kuvioita.

Kirjat nähdessään äiti totesi, että mä taidan tarvita lisää haasteita sukkien vääntämiseen... No, onhan se totta, että on mukava oppia uutta!

2 kommenttia:

  1. "Ne ihanat neuleet" vaikuttaa niin ihanalta!!! Täytyypä siirtyä kirjaston käsityöhyllylle, kun tästä seuraavaksi ehtii...

    VastaaPoista
  2. Käsityöläinen: Kannattaa! :)

    VastaaPoista