sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lankahamsteri vauhdissa

Tallinnassa tuli käytyä tuossa ystävänpäivän seutuun. Tuli vähän tuolta reissulta kotiutettua lankaakin, hups. Karnaluks ei oo hyvä idea lankahamsterille. Ei sen puolen vanha kaupunkikaan, tai normi marketti...
Tuolla tuli siis käytyä. Taksilla mentiin ja käveltiin sitten takaisin hotellille. Meinasin eksyä tuolla pari kertaa - niin paljon siellä on kaikkea!

Sain onneksi hillittyä itseni hyvin ja vain aiotut langat ja tarvikkeet löysivät tiensä kassalle. Tällaista tarttui mukaan:
Muutamat uudet bambupuikot
Silmukkamerkkejä ja puikon suojukset
Sekä lankaa. Yhteensä 600g Austermannin Alpaca Silkiä, 200g turkoosia ja 300g harmaata. Nämä haluavat villatakiksi.
Saatiin myös kaupanpäälle tällainen lehti

No, tuon reissun lankahankinnat ei kyllä loppuneet tuohon...

Automatkalla meiltä Helsinkiin mulle tuli puhelu tilaustyöstä, joka tulisi toteuttaa mahd. pian. No, eikun vaan lähimpään markettiin ja lankahyllylle. Kotiutuin sieltä 500g Novita Bambua (tilaustyö jo tehtyä, mutta kaikki lanka ei kulunutkaan).
Jostain vanhan kaupungin pikku putiikista tuli kotiutettua pari kerää (200g) mustapunaista villalankaa. Nämä haluaa villasukiksi.

Sellaisia hankintoja tuolta Tallinnan reissulta tuli tehtyä - osa ihan kotimaassa ja osa etelänaapurista. Laskin, että yhteensä kotiutin 1200g eli 1 kg 200g. 
Ei paha, koska nämä ovat kuitenkin tähän mennessä tämän vuoden ainoat lankaostokset ja lähitulevaisuudessa on näkyvillä vain yksi projekti, joka vaatisi lankakauppaan menoa ja siihenkään ei onneksi paljoa lankaa kulu. :)

torstai 28. maaliskuuta 2013

Sukkia prinsessalle

Oi ihanaa! Uusi lukija! Tervetuloa!

Näin "pääsiäisloman" (ai mikä loma? Mulla koeviikko sen molemmin puolin...) kunniaksi jälleen postausta! Mä oon siis ollut suhteellisen toimelias näin alkuvuodesta, mutta ajanpuutteen vuoksi en oo ehtinyt teille hirveämmin kirjoittelemaan.

Nyt olisi taas yhden postauksen ja parin käsityön vuoro.

Kummityttöni (2v.) ilmoitti mulle viime vuoden puolella, että nyt ois villasukkien tarve. No, kiireiltäni en valitettavasti silloin ehtinyt. Mutta heti vuoden alusta otin homman hoitaakseni ja vihdoin sain sukat ystävänpäiväksi perille!
  • tehty: 6.-12.1.2013
  • lanka: Novita Valoville
  • väri: neonkeltainen (201)
  • puikot: 3,5 mm bambut
  • ohje: Novitan sukkaohje netistä
  • lankaa kului: 51 g
  • fiilis: kunnon pirteät!

  • tehty: 17.1.-7.2.2013
  • lanka: Novita Valoville ja Novita Valoanni
  • värit: neonkeltainen ja neonpinkki
  • puikot: 3,5 mm bambut
  • ohje: Novitan sukkaohje netistä
  • lankaa kului: 55 g
  • fiilis: pirteä pakkaus pikkuneidille!
Sellaiset kaksi paria lähti matkaan jo aikoja sitten! Mitä mieltä? Itsestäni kivan pirteät, varsinkin kun on kyseessä pirteä pikkuneiti!

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Raitaa ja rakkautta

Laskujeni mukaan tämän vuoden puolella on valmistunut kuusi (6) käsityötä. Näin englannin kirja-arvostelun kirjoittelun lomassa on hyvä kertoa yhdestä tämän vuoden puolella valmistuneesta käsityöstä. Nimittäin raitasukista.

  • tehty: 13.12.2012-17.1.2013
  • lanka: Novita 7 Veljestä
  • värit: purppura, harmaa ja luonnonvalkoinen (kaikki jämiä)
  • puikot: 3,5 mm bambut
  • ohje: Novitan sukkaohje netistä (lapsen silmukkämäärä)
  • lankaa kului: 100 g
  • fiilis: kivat! *sydän*
Sukat saivat alkunsa eräällä tylsällä hyppytunnilla viime vuoden puolella. Mukana oli harmaata ja purppuraa lankaa, en muista miksi, mutta onneksi oli. Ensin muutama kerros harmaalla joustinta, sitten sileää raitaa purppuran kanssa niin pitkään, kun purppuraa oli. Sitten taas saman verran harmaata juostinta kuin alussa - helppoa. Näppärästi kumpikin lanka loppui varren ollessa valmis. Näin ollen luonnonvalkoinen sitten astui kuvioihin mukaan ja mun mielestä tuo trio on varsin onnistunut.
Sukat ovat olleet todella kovassa käytössä ja taisin vihdoin löytää sopivan silmukkamäärän omaan kapeaan jalkaani: lapsen silmukkamäärällä siis mentiin. Nyt ei oo sukka rutussa kengässä. Nyt on hyvä!

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Päivitystä kiireen keskellä

Tervehdys jälleen!

Innostus olisi käsitöitä kohtaan erittäin korkealla, mutta aika ei vain riitä kaikkeen. 

Viimeisen reilun viikon aikana koulutöitä on ollut niin paljon, etten ole ehtinyt koskeakaan neuleeseen ja nukkuminenkin on jäänyt vähälle. Kaiken lisäksi kaksi kielten kirjallista tuotosta olisi vielä tehtävänä (onneksi hissan tutkielma sekä uskonnon että psykologian esitelmät on jo tehty) ennen ensi viikolla starttaavaa koeviikkoa niin halleluja! Kun ensi viikon maanantaista on selvitty, voin toivottavasti huokaista sillä tämä jakso on sitten koeviikkoa vaille valmis. Koeviikko kun on vain kokeille - ei millekään muulle. Kaiken lisäksi siinä on pääsiäinen välissä, joten lukuaikaa on paljon enemmän kuin ennen.

Naurattaa joskus lukea muiden hienoista aikaansaannoksista täällä blogimaailmassa, koska olenhan minä saanut kaikkea aikaan - melko paljonkin, mutta ne kuvat on vaan tuolla koneen kuvakansioissa ajanpuutteen vuoksi. Toivottavasti ymmärrätte - postailen niitä teille heti, kunhan on vähän edes aikaa.

Ruotsin kirjoitelma odottaa, joten adios!

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Nyt työn alla

Jospa minä (mahdollisesti) harrastaisin vähän aktivoitumista tulevaisuudessa? Lomakin alkoi nyt, tosin koulutehtäviä on aivan liikaa tehtävänä.

4 käsityötä on valmistunut tämän vuoden puolella, joten aivan toimeton en ole ollut. Niistä lisää mahdollisimman pian, sillä nyt tulin esittelemään työn, jota olen väkertänyt lähes kaksi viime viikkoa - ja joka toivottavasti valmistuu pian, on sen verran tylsä.
Sain ystävänpäivän seutuun puhelun kummityttöni äidiltä, joka on allerginen villalle (eikä siedä mohairia tai akryyliä), että olisi tarvetta tuubihuiville. No, siinä aikani pähkäiltyäni keksin, että bambu olisi sopiva lanka, tuubihuiviin tosin aika ohut. No kaksinkertaisena se on suht. ok.
Värit valikoitui puhelimen välityksellä (hän asuu Kauhajoella ja minä Itä-Suomessa) ja omasta mielestäni aika kiva yhdistelmä on kyseessä. Huivia on neulottu jo 30 cm ja vielä olisi jonkin verran edessä. Toivottavasti ei kestä enää kauaa, sillä sormet syyhyäisivät jo muiden projektien perään.

Niin, kysyisinkin teiltä, kanssaneulojani, miksi oi miksi aina kun sinulla on jokin tärkeä neule tms. työn alla, löytyy aivan ihania ohjeita? Vai onko se vain tylsistymisen seuraus? Viime päivinä on nimittäin löytynyt luvattoman paljon liian hyviä ohjeita!

Neulerikasta maaliskuuta!