Olen kova pohtimaan. Minua mietityttää yleensä moni asia, tässä niitä muutama käsitöihin liittyen.
1. Miksi on niin helppoa menettää motivaatio jotain työtä tehdessä?
2. Miksi on niin vaikea aloittaa käyttämään uusia villasukkia (nimimerkillä jumiudun käyttämään niitä vanhoja, vaikka uusia olisi pinoittain kaapissa), varsinkin sellaisia, joissa on palmikkoa ja/tai vaaleita sävyjä?
3. Miksi on niin vaikeaa tasata raidat "raitavärjätyissä" langoissa?
4. Miksi kaikki ihanat langat ovat niin kalliita?
5. Miksi en raaski käyttää itsetehtyjä villapaitoja yms. juuri ollenkaan?
Siinäpä hieman pohdittavaa.
Onko siellä ruudun toisella puolella samoja asioita pohtivia, vai olenko ainoa, jota tällaiset vaivaavat?
sunnuntai 26. helmikuuta 2012
tiistai 14. helmikuuta 2012
Viime aikojen uudet tuttavuudet
Viime aikoina on tullut kirjastosta kannettua kotiin taas muutama neulekirja (ja kokkikirja) ja posti toi uusimman Novitan. Näitä selaillessa on illat menneet joutuisasti.
Siinäpä nämä viime aikaiset uudet tuttavuudet, erittäin mieluiset sellaiset!
sunnuntai 12. helmikuuta 2012
Tuubia pukkaa
Vuoden toinen valmis työ valmistui viime viikonloppuna. Alunperin tämän työn langat oli tarkoitettu villatakkiin, jonka olisin tehnyt koulussa neulekoneella, mutta neulekone ei suostunut yhteistyöhön, niin piti keksiä jotain muuta. No, reilu puolet langoista meni tähän huiviin, saa nähdä mihin toisen puolikkaan kulutan.
- tehty: 13.12.2011-5.2.2012
- lanka: Novita Nalle
- väri: tumma harmaa (044)
- puikot: 3,0 mm (100cm pyörö)
- ohje: oma
- lankaa kului: 263 g
- fiilis: onnistunut työ. Mukava oli tehdä!
Kuvausapuna toimi perheen nuorin kissa Miisu.
Lähikuva neuleen pinnasta:
Huivin tein luomalla 280 s 100cm pyöröille. Laitoin silmukkamerkin osoittamaan kerroksen vaihtuimiskohtaa. Työssä vuorotteli 7 krs oikeaa ja 7 krs nurjaa. Itse tosin käänsin työn 7 krs:n välein välttäen nurjan neulomisen.
sunnuntai 5. helmikuuta 2012
Kevennetyt Runebergin tortut
Yksi lempparileivoksistani on Runebergin tortut. Olen tosin todella nirso niiden suhteen, sillä ihan mikä tahansa ei käy. Kaupasta ostetut ja "normaaliohjeen" mukaan tehdyt rasvaiset ällötykset saavat ainakin allekirjoittaneen niskavillat pystyyn.
Löysin tässä vähän aikaa sitten ohjekätköstäni Kevennettyjen Runebergin torttujen ohjeen ja se oli menoa sitten. Ajattelin jakaa tämän mahtavan ohjeen nyt kanssanne.
Kevennetyt Runebergin tortut
Taikina
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 dl jauhettuja manteleita
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä
½ dl omenamehua
1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhettu manteli, kauralese, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
3. Sekoita ruokaöljy ja omenamehu keskenään.
4. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja ruokaöljy-mehuseosta.
5. Annostele pieniin muffinivuokiin.
6. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.
Kuorrutus
reilu dl tomusokeria
tilkka vettä
Hilloksi vadelmahilloa tai lettuhilloa.
Annoksesta tulee noin 10-12 kpl.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)